foto focus 2

Cheque van Pieter Zeeman!!

 

 PERSBERICHT Overhandiging opbrengst van sponsorloop voor Focus2

 

 

Op vrijdagochtend 29 juni wordt namens Pontes Pieter Zeeman Zierikzee een cheque ter waarde van €7500,- overhandigd aan Corry Keizer en Kees Dijkhuis, van stichting Focus2. Deze stichting maakt het mogelijk oogoperaties te verrichten in West-Afrika. Namens Stichting Focus2 reist tweemaal per jaar een team van oogartsen op vrijwillige basis naar West-Afrika, om daar binnen 14 dagen meer dan 100 mensen te opereren. Al vanaf januari 2011 waren de leerlingen in bedrijf voor dit goede doel. Tijdens de Open Dag werden wafels gebakken en ook de rondjes van de sponsorloop werden gelopen voor Focus2. Pontes Pieter Zeeman kwam via Corry Keizer, oud-docente Frans en sinds een aantal jaren weer werkzaam in haar oude professie; de gezondheidszorg, in contact met de organisatie Focus2

 

Een simpele ingreep verandert een mensenleven

In Nederland is het zo gewoon: als je een probleem hebt met je ogen ga je naar de oogarts.

In ontwikkelingslanden is dat anders. Hoewel veel mensen daar met een simpele ingreep geholpen kunnen worden, is de kennis en het geld daarvoor niet aanwezig. Hierdoor blijven de mensen rondlopen met een oogaandoening, zoals staar (lensvertroebeling) en glaucoom (verhoogde oogdruk). Stichting Focus2 brengt daar verandering in. Tweemaal per jaar reist een team van oogartsen naar West-Afrika om daar binnen 14 dagen meer dan 100 mensen te opereren. Zowel het bestuurlijke –als uitvoerende werk wordt geheel op vrijwillige basis gedaan.

 

Kennisoverdracht

Naast het verlenen van professionele oogheelkundige hulp in ontwikkelingslanden, heeft Focus2 als doelstelling het overbrengen van theoretische –en praktische kennis aan lokale artsen en verpleegkundigen. Daarom worden de artsen bij iedere operatiesessie geassisteerd door lokale artsen en verpleegkundigen, zodat ook zij leren hoe ze kunnen behandelen en oogheelkundige problemen op lange termijn kunnen voorkomen.