foto focus 2

Nieuw record

Operatiecampgane nummer 30
 
De planning was dat een operatieteam vanuit Nederland op 16 mei naar Burkina Faso zou vertrekken om daar twee weken te opereren, de eerste week in Ouaga, de tweede week in Banfora.  Men zou op 4 juni terugkeren.
Alle voorbereidingen waren net als andere keren, ruim van te voren getroffen. De tickets voor oogarts Khoen Hendrata en zijn assistenten Theo Audenaerd en Gisele den Hartog waren besteld, kortom klaar voor vertrek. Helaas bleek, dat na de politieke onrust in Noord Afrika, ook Burkina Faso daaronder te lijden had  gekregen en wel zodanig dat door de ambassade een negatief reisadvies werd uitgegeven. Het bestuur van onze stichting kon toen niet anders dan de reis annuleren.
Oogarts Pierre Djiguimdé en zijn assistenen hebben toen de operatiecampagne ter plekke overgenomen en met financiële steun vanuit Nederland bijzonder hard gewerkt. Met trots kunnen we nu melden dat zij in twee weken tijd 177 mensen hebben kunnen opereren en dat betekent een nieuw record! Zo heeft ieder nadeel toch zijn voordeel.
Het bestuur van Focus Twee is trots op het operatieteam in Burkina Faso. Chapeau!