foto focus 2

voor de 46ste keer

Dankzij Chantal van Cranenbroeck kunnen we van het 46ste project een wat uitgebreider verslag aan u doen:

 

'Op vrijdag 11 november jl. vloog ons operatieteam naar Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Daar werden we opgewacht door professor Meda en dr. Pierre Djiguimdé. Na twee overnachtingen in de hoofdstad vertrekken we op 13 november naar het ziekenhuis van Banfora.

Voor mij (Chantal) is Afrika een hele nieuwe ervaring en ik keek dan ook mijn ogen uit naar de verschillende manieren van transport, de huizen, de mensen en natuurlijk het prachtige land. Onderweg naar Banfora werd Dr. Gertrude Meda ziek en is zij in Banfora direct naar de eerste hulp gegaan waar Malaria werd geconstateerd. Op de juiste plek met de juiste medicijnen kreeg ze gelukkig snel de goede zorg.

 

Maandagochtend 13-11 t/m zaterdag 19-11

We maken kennis met de rest van het Burkabese team, Seydoe, Zamba, Diarra, Veronique en de dame van de was. En dan gaan we snel aan de slag om de OK gebruiksklaar te maken. Even wennen aan het primitieve hiervan, maar alle basisbehoeften zijn aanwezig, dus knop om en werken. De eerste dag hebben we nog 20 mensen kunnen helpen aan beter zicht. Een hele fijne gedachte. Dr. Gertrude Meda kan vanaf donderdag weer vol meewerken, maar toen moesten we Dr. Pierre missen vanwege examens die hij moest afnemen in Ougadougou.

 

Zondag 20-11 was een dag om even lekker te ontspannen

Maandag 21-11 en Dinsdag 22-11 nog hard gewerkt en naast de tegenslag  van malaria, buikloop, afwezigheid van Dr. Pierre en wat vermoeidheid hier en daar hebben we 242 mensen kunnen helpen. 242 mensen met weer beter zicht. Trots op wat we met elkaar hebben kunnen volbrengen en dankbaar dat ik dit alles mee mocht maken.

 

Woensdag 23-11 gebeuren de laatste controles en moest alles weer worden afgebroken en ingepakt. Na afscheid nemen van iedereen begon de reis terug naar Ougadougou.

Een ervaring voor het leven'.

Aldus Chantal van Craenenbroeck